Recreatieve gymnastiek

artgymgroepen

Kleutergym

Op speelse wijze worden de kleuters (4 en 5 jaar) zowel jongens als meisjes, bekend gemaakt met de grondbeginselen van gymnastiek, waarbij het plezier van de kleuters voorop staat. Vooral het thema spel en bewegen is een belangrijk onderdeel van deze lessen. In deze lessen wordt ook het beweegdiploma aangeboden.

 

Turnrecreanten 

Dit is hét uurtje voor kinderen die lekker willen turnen en die het leuk vinden om hun grenzen te verleggen. Het maakt niet uit wat voor niveau je hebt, iedereen is welkom bij de recreatielessen en het gaat om het plezier. De groepen zijn op leeftijd ingedeeld en hebben één uur in de week les. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om meerdere lessen in de week te volgen.

Bij de recreatiegymnastiek komen alle grondvormen van bewegen naar voren: rennen, springen, klimmen, klauteren, steunen, zwaaien, rollen en daarnaast ook spelvormen. Vaak worden tijdens de les toestelbanen uitgezet waar al deze vormen van bewegen in terug komen. Bij de oudere kinderen worden daarnaast ook meer specifieke turnonderdelen geoefend.

Voor alle recreanten is het mogelijk om mee te doen aan turnwedstrijden. Zo is er leuke en gezellige Onderlinge Wedstrijd en de Rayon Cup. Voor de fanatieke turn(st)er is er ook nog een meer serieuze Recreatie Competitie van drie wedstrijden, voor deze wedstrijden geldt een minimum leeftijd.


AANVULLENDE INFORMATIE

KLEDING

De vereniging heeft een eigen verenigingspakje. Dit pakje is van velours in de kleuren rood/zwart en kan besteld worden bij de leiding. De selectie heeft een eigen turnpakje, verkrijgbaar bij de trainster.

  • turnsters vanaf 6 jaar zijn verplicht een pakje te dragen; kleuters die net beginnen, kunnen makkelijke sportkleding dragen;
  • Jongens vanaf 6 jaar worden verzocht tijdens de wedstrijden een zwart broekje en een T-shirt van de vereniging te dragen, verkrijgbaar bij de trainer;

ONDERLINGE WEDSTRIJDEN

Jaarlijks worden voor alle jeugdleden onderlinge wedstrijden ofwel club-kampioenschappen georganiseerd. Hieraan doen alle turn(st)ers vanaf 6 jaar van onze vereniging mee.