Selectie

artgymselectie

Selectie

De selectie bestaat uit zo’n 20 tot 25 geselecteerde turnsters. Net als bij de recreatie vinden wij het belangrijk dat alle turnsters hun sport met plezier kunnen beoefenen. Echter vinden wij het wel van belang dat er prestatiegericht wordt getraind. De turnsters moeten dan ook op minimaal 4de divisie turnen willen ze bij de selectie trainen.

Bij de selectie trainingen komen de 4 dames turntoestellen aanbod, hieronder wordt de ongelijke brug, balk, vloer en sprong verstaan. Hiernaast wordt er tijdens de warming-up veel aandacht geschonken aan kracht en lenigheid van de turnsters. Tijdens de trainingen waarborgen wij een goede sfeer en een veilige omgeving zodat de turnsters zichzelf optimaal kunnen verbeteren. Het is hierbij vooral belangrijk dat de turnsters de trainers volledig vertrouwen.

De selectie doet mee aan zo’n 4 tot 7 wedstrijden per seizoen. Hiervoor wordt er tijdens de lessen voldoende aandacht geschonken, zodat alle turnsters hun oefeningen kennen en kunnen. Tijdens deze wedstrijd wordt er van de turnsters verwacht dat ze hun wedstrijdpakje dragen.

De selectie traint zes uur in de week. De trainingen op zaterdag vinden afwisselend plaats in de Anjerdreef (‘s ochtends) en in de Zijde (‘s middags).

Klik hier voor een erg leuke demonstratie van onze selectie.